דפים

יום שלישי, 31 בדצמבר 2013

בורות ברשות הרבים


בס"ד

לכבוד מערכת ביתר בתנופה

כל בעלי הרכבים בביתר מכירים למרבה הצער את התופעה: נוסעים בכביש, ויש בורות ביוב שקועים באדמה באמצע הכביש. הנהג מחוסר ברירה מבצע "עיקופון" כדי להימנע מחבטת גלגלי רכבו ואגב כך גם עצמותיו. אך דא עקא, לעיתים בדיוק ממול מגיע האוטובוס הממהר לדרכו, ובנוסף זה קצת מסוכן לפתע "לחתוך" ימינה או שמאלה. כך שחוץ מהנזק המצטבר ל"ציריות" ולגלגלים, יש גם סכנה בטיחותית בבורות אלו. יענה אוליי דובר העירייה החדש וגם היועץ הטרי: "העירייה בגירעון עצום של מיליונים רבים". נכון, אבל רק לא מכבר פורסמו בריש גלי משכורות העתק השמנות של המכובדים בעירייה. אז משמע שלמה שרוצים יש כסף?! אם ליועץ בכיר אפשר לשלם עשרות אלפי שקלים בחודש, אז בטח אפשר למצוא תקציב לסתום את בורות הביוב באמצע כבישים מרכזיים. וחוצמיזה, רק מהחיסכון של הקמת הקואליצייה בחודשים האחרונים התפנה תקציב לא מבוטל. (רק מהמשרות של מ"מ ראה"ע ושל הסגן בשכר מדובר בכ150000 ש"ח מידי חודש). אז כסף אם רוצים יש ויש, אז קדימה, תקנו את הבורות! בטח זה יותר זול לעירייה מלספוג תביעות משפטיות על נזקים לרכבים.

יום שני, 30 בדצמבר 2013

התקבל במייל : צומת חבד מעזריטש סכנה!!!!!!!!!!!!


לכבוד ביתר בתנופה

שלום וברכה,

היום אחה"צ כשהגעתי לאסוף את ילדיי מהתלמוד תורה אורות ראיתי שהחלו בעבודות לפינוי שטח בפינת הרחוב המגיד ממעזריטש ורח חב"ד .
כמי שעובר מידי יום ברחוב אני ער לסכנת נפשות שיש בצומת המסוכנת הכביש צר ועמוס בתנועה ועם מספר רב של מוסדות ובתי כנסת , כרגע באמצע בניה של מבנה "מפלצתי" צמוד לת"ת קול יעקב ומיותר לציין את הסכנה שקיימת מיום הקמת בית כנסת שידלובסקא , אין שדה ראיה ולילדים קשה לחצות במעבר חציה , יש פקקים בשעות הבוקר והצהריים , אני נמנע מלשלוח את הילדים לבד מהחשש לחייהם ,

אבקש כי ידאגו לשלום ילדינו ויבחנו את השטח לפני בניית מבנה במגרש .
מיותר לציין שבהמשך רח חב"ד וכנסת מרדכי נבנה בי"ס נוסף שכמובן יגרום לעומס תנועה כבד בצומת זה

בכבוד רב,

שמואל א.

התקבל במייל : ביתר עילית - עם נשירת נוער כמו ערים ערביות


לכבוד ביתר בתנופה 

בדו"ח רשמי של הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה כתוב כי שיעור התלמידים הנושרים מלימודים בכיתות ז-יב בביתר עילית - הוא בין הגבוהים במדינה.

מבחינת כמות הנשירה, "עיר התורה והחסידות" ביתר עילית נמצאת בתוך קבוצה של ערים ערביות ביניהן סחנין, אום אל פחם, ערערה, אעבלין, טירה, טורעאן, קלנסווה, מגאר, ירכא, ושאר ערים ערביות להן השיעור הגבוה ביותר בארץ של נשירה!

הסקר נערך בשנים 1998-2002 ופורסם ב-2006 [אין חדש יותר]. 

מצ"ב צילום כמה עמודים ממנו בו מופיע הנתון הנ"ל.





הדוח כולו זמין כאן: כאן



סיבות למצב
1. חוסר תעסוקה לנוער אחר שעות הלימודים
אין בביתר מספיק מסגרות לנוער שיענו על הצורך המשווע בפעילות אחר שעות הלימודים. 


2. אין בביתר תחושה של התלכדות סביב מרכז רוחני אחד גדול לתורה
התלכדות כזו הייתה יוצרת תחושה של כבוד והערכה לבני תורה בבחינת "כבוד חכמים ינחלו", כך שכל נער יראה בבני התורה והאברכים, הדיינים והמו"צים נושא לחיקוי וישאף להיות כמותם. אין צורך לפרט את התועלת הגדולה לציבור האברכים, לבני הישיבות, לנוער, לבעה"ב, בראותם את כבוד התורה הזה ואת והיוקרה החיובית שאפשר לקנות ע"י עמל התורה.
נציין כאן את התוכנית שהייתה להבאת ישיבות לעיר, אחת מהן ישיבה ליטאית ידועה, שנוכחותה בעיר הייתה מהווה דוגמה טובה ואולי אפילו מהפך לטובה, לרבים מהנוער. התוכנית טורפדה על ידי גורם ידוע.
וכן דיברו שיוקם בכניסה לעיר מתחם שלם של ישיבות, מה נעשה לגבי זה?
"אנא אני בא?!"
יש היום תחושה קשה בציבור ההורים שאין מי שיכול לתת מענה למי שנתקל בבעיות חינוך.
ססמאות אינן משכנעות יותר כשאין מאחוריהן כיסוי אמיתי ומענה לבעיות שמורידות את הנוער מחיי תורה. אנו מרגישים שהשנים עוברות ועוברות, והנציגים בשטח לא מצליחים לפעול באופן שיתן מענה, ופתרונות לא רק שלא מיושמים, אלא גם המעט שיש – נסגר, או שקיומו מוטל בספק.
ישנם גורמים בביתר, שנשלחו על מנת שיטפלו בצרכי הנוער. מה הם עשו? האם מישהו ראה פעילות משמעותית שלהם למען הנוער? גם אם ידיהם כבולות ולא נותנים להם אפשרות לבצע, לפחות שיציגו תוכניות. 


דרכי טיפול
להכין תוכנית לשיפור מצב הנוער וחיבורו לחיים תורניים. הטיפול בתופעת הנשירה מתבצע בדרך כלל בתחום הטיפולי (ע"י גופים וארגונים שונים), אבל יש צורך גדול לייסד פעילות שתתרכז בתחום המניעה דווקא: יצירת 'גאוות יחידה' ותחושת שייכות וזהות עם החברה התורנית. 

תנועת נוער – להקים בביתר ובעוד מקומות תנועת נוער, שתחזיק ותנווט את הנוער לחיים על פי תורה, ואז תימנע נשירה מלכתחילה.
כדאי להקים גוף שהנוער יוכל להתחבר אליו בליבו. לאפשר שיבוץ של נוער היכן שליבו חפץ.
יתוקצבו מספר גופים העוסקים בנושא, ובלבד שפועלים בצורה מסודרת ושקופה מבחינה כספית. 

מדריכי נוער - תכונותיהם האישיות של הפועלים בתחום היא הנקודה החשובה ביותר. הצלחתם תלויה בהיותם פועלים באהבה רבה לנוער, אנשי חסד, מאירי פנים העובדים גם בשטח כלומר ברחובות. ידוע בכל העולם שבנערי רחוב מטפלים קודם כל במדריכים היורדים אליהם ממש לרחוב.






יום ראשון, 29 בדצמבר 2013

התקבל בדוא"ל: הציבור ממורמר מהתנהגות מחלקת הגביה ומחברת הגביה.

אחרי שקיבלתי קנסות על גבי קנסות על מים וביוב וכו' וכל פעם סכומים גדולים יותר, התקשרתי היום לשלם בויזה את יתרת הארנונה שנשארה לי לשלם. 
והמוקדנית לא הסכימה לרשום תשלום עד שאני משלם את הקנס של ההתראה על המים והביוב והשמירה.
באומרי שאין בין הדברים קשר כי כרגע אני צריך לשלם ארנונה ועל הקנס אני רוצה לדון איתם אמרו לי שזה ההוראות ואין אפשרות לשלם ארנונה לפני הקנס.
האם עירית ביתר מנצלת את הלחץ של הרגע האחרון כדי לגבות תשלומים נוספים?האם מותר לעיריה להתנות קבלת תשלום על ארנונה בתשלום נוסף על מים או ביוב?
אשמח אם תפרסמו שערוריה זו שהיא לא הראשונה והאחרונה שאנחנו סובלים מהאדם שעומד בראשה.מ.ש.פרטים מלאים יש בידכם.

חבר מועצת העיר ר' יעקי הרשקופ. העניק תעודת הוקרה למתנדבי הצלה ביתר.

הערב התכנסו עשרות מתנדבי איחוד הצלה ביתר.  להפקת לקחים מהשלג האחרון.  המתנדבים העלו את הבעיות שהיו בזמן השלג וביחד העלו מגוון פתרונות והנחיות לשלג הבא
לסיכום אומר ר שימשי גרוסברגר. יו״ר איחוד הצלה ביתר. אנחנו מקווה בעזרת ה. שהשלג הבא נוכל כתמיד לתת לתושבי העיר את השירות הרפואי הטוב ביותר
בסיום הערב העניק. חבר מועצת העיר ר' יעקי הרשקופ. תעודת הוקרה למתנדבים.

יום חמישי, 26 בדצמבר 2013

התקבל במייל לפרסם עוד פעם : כל האמת על פרשת הדיור הציבורי המאבק על הבית


באו זרים בנחלתנו לפגוע בקדושת אורחותינו.
 

הקבלן "חיים זקן" בשיתוף פעולה ובגיבוי [למרות הכחשות] מצד גורמים בכירים, רוצים לשנות את התב"ע ולהקים ברחוב הרב יעקב מוצפי 44 פינת רחוב אדמור"י ויזניץ מגדל דירות בן 4 קומות לא כולל את קומות ה'מרכז המסחרי' [בסה"כ כ 8- קומות], עבור 64 יח"ד להשכרה ציבורית לזכאים, 

מדובר בפגיעה רוחנית וגשמית שתפגע בצורה אנושה בשכונת התמר בפרט ובעיר בכלל.
 

יש לציין שלעירייה הוגשה כבר תוכנית לשינוי תב"ע עבור מיזם זה, אך בעירייה במחלקת הנדסה מסרבים להראות את התיק [אפי' לחברימועצת העיר] על אף שיתכן שזה גובל בעבירה פלילית, 

כנראה שיש להם מה להסתיר שם.

היכונו למערכה.
נבקש את כל תושבי השכונה לפנות לנציגיהם או לכל בכיר אחר ולדרוש הבהרות והתחייבויות על הפרויקט שהחלו שם עבודות בשטח.

התקבל במייל : מכתב מתושב רחוב קעניג

לכבוד ביתר בתנופה

שלום רב,

סמוך לבחירות, נתבשרנו תושבי גבעה A (אזור זול בשפע) על חידוש גינות המשחקים באזורנו.. שמחנו מאד על הידיעה היות ואכן עד להבטחות לא היו מתקנים ראויים לשחק בהם, למעט מגלשה שנחסמה מחמת סכנה וכדו'..

תיכף להבטחות, הוסרו המתקנים הישנים  והחלו חפירות בגינה שמאחורי זול בשפע לצורך התקנת מתקנים חדשים.

אולם כיום חודשיים לאחר הבחירות, נותרנו ללא מתקנים. שהרי הבטחות רק צריך לפזר, ולא צריך כלל לקיים. ואם כדי לפזר צריך לקחת מילדים קטנים את המעט שיש להם, ב'אי הקיום' ודאי שלא נכלל להחזיר להם את שעשקו מהם....

המצב כיום הוא שלילדי אזור זה בגבעה A, (וזה כולל את ילדיו של ראה"ע בכבוב"ע) אין שום מתקן אנושי לשחק בו, למרות השטחים הנרחבים שיש לצורך כך באזור.

נודה לכם מאד על הצפת הנושא מתוך תקוה שהדבר יביא לטיפולו המהיר..

בכבוד רב,
תושב האיזור

התקבל במייל

שלום למנהלי הפורום,

כפי שכולנו ראינו ונוכחנו, בשבת החורפית שעברה עלינו בביתר, כמעט ולא נערכו סיורים ע"י מחלקת הבטחון של העיריה, למרות שזמן סופה הוא הזמן הראוי ביותר לפטרל ולבדוק את בטחון התושבים, למי אין חשמל וכו'.. ולמרות שברשותה של מח' הבטחון ישנם מספר רכבי 4X4 שביכולתם לנוע בכבישים מושלגים.

עובדה קטנה ממקור ראשון: משפחה שאני מכיר, נפל להם הגנרטור זמן מועט לאחר שקיעת החמה. בהיות ואב המשפחה כבר הלך לבית הכנסת, נאלצה אם המשפחה להפקיד את עולליה בידי השכנים ולצאת למסע מושלג לתור אחר רכב בטחון שיבוא לטפל בבעיה.. אולם הנ"ל לא הופיע... וכך במשך קרוב לשעה היא היתה ברחוב והמתינה לרכב בטחון שיחלוף. בסופו של דבר היא פגשה באיש הצלה שמתוקף תפקידו ולצרכי פיקו"נ הוא עמד בקשר עם מח' הבטחון וביקש מהם לשלוח סייר לבית המשפחה..

ישנה שמועה, שרכבי ה4X4 של העירייה שבתו בכלל בצפת בשבת זו. ושהם נלקחו על ידי ראש העיר היקר שלנו לשם לצורך שבת הש"ב של בנו. 
האם שמועה זו נכונה? 
והאם ניתן לאמת אותה בדרך כל שהיא?
 
במידה ואכן השמועה נכונה הרי שזה פשע בל יכופר לעשות שימוש אישי ברכוש הציבור ועל חשבונו בזמן כה קריטי.. ומן הראוי להביא זאת לידיעת הציבור.
אך במידה וזה לא נכון הרי ש'אשרי מי שחושדין בו ואין בו'...

אודה לתשובתכם...

בתודה,
שלמה
 
הערת המערכת :לתשובות אפשר להגיב בתגובות 

סוף סוף ברוך השם, ר' מאיר יוצא לתושבים.

ברוך השם האיש יצא לציבור אחרי חודשים שהקים כביכול לשכה לפניות הציבור.
ביתר בתנופה יעקוב.

יום שלישי, 24 בדצמבר 2013

שני מסלולים בעירייה

בס"ד
מאת: תושב משלם ארנונה  
נכתב כאן על כך שיש שמועה בעיר שהיועץ הבכיר מחלק למקורבים אישורי הנחות עד 150 מ"ר.
אם זה נכון, (אופי ההתנהלות מוכר), צורת ההתנהלות הזו גובלת בשערוריה. מצד אחד, העירייה שולחת חברת גבייה אגרסיבית עם "דפים אדומים", שמחייבים את התושבים בעשרות שקלים, ומשלמת לחברת פירסום ולמקומונים כסף רב ל"שכנע" את התושבים להסליק את חובם בארנונה.
ומצד שני יש "ערוץ חשאי", שבו אפשר לקבל הנחה גם לאחר הזמן שאפשר (דבר לא חוקי בעליל), וגם לקבל הנחה למיוחסים של עד 150 מ"ר (דבר שלא הוכח עדיין). בעוד שלתושב רגיל הנחה כוללת  רק גודל נכס עד 100 מ"ר!
תחליטו שם, אתם רוצים כסף של ארנונה או מוותרים עליו?!  מסתבר, שיש שני מסלולים בעירייה. כמו בשדה התעופה. המסלול הירוק, והמסלול האדום. במסלול האדום הולכים התושבים הישרים. משלמים מלא ללא הנחה, או מקבלים הנחה רק עד שטח של 100 מ"ר, ויש את אלה שהולכים במסלול הירוק.

ניגשים ליועץ הבכיר, נותנים קריצה בעין או לא  זה אני לא יודע, והוא עם "צעטאלע" (פיתקית) קטנה נותן הוראה לפקיד בגבייה לאשר הנחה מיוחדת. או לחילופין חודשיים אחרי תום מועד ההנחות להעניק הנחה באמצעות החתמת "נתקבל" בתאריך של לפני חודשיים אחורה. 

לצערם של תושבי ביתר הישרים הריקבון מגיע עד לשורש. כך זה בדיוק בהיתרי בנייה למשל.
במסלול האדום, ימתין תושב תמים כחצי שנה עד שמישהו יואיל בטובו בכלל "להציץ" בבקשת היתר הבנייה. ואת ההיתר עצמו הוא יראה כעבור שנה וחצי. ואילו במסלול הירוק-תוך מספר חודשים יוצא התושב מחוייך מאוזן לאוזן עם היתר בנייה ביד... יש כבר בדיחה (אמיתית לגמרי) שאצל היועץ הבכיר יש כבר אצלו ערימת היתרים ענקית, וגם שם צריך פרוטקציה... מה שנקרא פרוטקציה עם פרוטקציה. וכך בשאר הדברים.

ועל התושבים התמימים ש"אוכלים" את הלוקשים שמוכרים להם במקומונים נאמר כבר "יאכלו ענווים וישבעו"...

מנחם זיידה בפניה לר' מאיר: הסבר בבקשה, אשמח לעזור לך.

בעקבות הבלבול בדו"חות הכספיים של העיריה, יוצא מנחם זיידה במסע של בקשה להתרת הפלונטר התקציבי ומציע את עצמו ואת היכולות והניסיון המוניציפלי הרב שלו, לגיוס אנשי מפתח במשרדי הממשלה.

הזמן קצר והמלאכה מרובה.


הנה לפניכם חלק קטן מהדו"ח הרבעוני לרבעון השני של השנה, כאשר העירייה, הציגה שתי דו"חות שונים זה מזה ותמוהים כאחד.

דו"ח אחד נשלח לדוא"ל של חברי המועצה ודו"ח שני עם שינויים מוזרים ביותר הוצג במליאת המועצה לאישור.

הנה מכתבו של זיידה לר' מאיר ראש העיר.

 
הדו"ח שנשלח לחברי המועצה באמצעות הדוא"ל.

הדו"ח שהוצג במליאת מועצת העיר

מנחם זיידה יו"ר תנועת "למעננו" תושבים למען תושבים בפעילות מול משרד הפנים-רשות האוכלוסין.

בעקבות ההחלטה השרירותית של גורמים במשרד הפנים שלא לאפשר לתושבי העיר לקבל שירותים בסניף גילה פנה זיידה באמצעות העסקן הנודע הר"ר שמשון בלומנטל שידיו רב לו במשרדי הממשלה לטובת הציבור החרדי.

זיידה פנה בבקשה לפתיחת סניף מסודר בעיר כמו שיש במעלה אדומים וכן לבקשה דחופה לתת הוראה לסניף גילה שייתנו שירות לתושבי העיר.

הנה לפניכם חלק מההתכתבות בעזרת השם בקרוב נבשר בשורות טובות, ובהמשך יוקם פה סניף לרווחת התושבים.




מכתב הבקשה של מנחם זיידה

מכתבו של הר"ר שמשון בלומנטל
תשובה ראשונית מלשכת השר

מכתב מלשכת מרשם האוכלוסין

יום שני, 23 בדצמבר 2013

לפני הבחירות נראה היה כי ר' מאיר מתכוון לסיים את בניית השטיבלך ברחוב דרכי אי"ש. אבל אחרי, את מי מעניין התושב?

בס"ד
לכבוד מערכת "ביתר בתנופה" 
שכונת התמר מאוכלסת כבר למעלה משש שנים, ועד עכשיו ה"שטיבלאך" הקיימים זה יותר אילתור מאשר מבנה מסודר. קראוון שנמתח לאורך ולרוחב, ונבנה טלאי על גבי טלאי. האילתור הקיים לא מספיק לאכלס בצורה תקינה את מתפללי האיזור. הלכו והוסיפו עוד חדר תפילה מאולתר, אבל זה גם לא מספיק. שלא לדבר על שירותים ונוחיות, שזה באופן שלא מכבד את בית ה'. יש ימים שחלק מהמתפללים עומדים מבחוץ, בגלל שצפוף ומחניק בפנים. הגיע הזמן לבנות משהו מסודר וראוי יותר כיאה ל"עיר התורה והחסידות". רק חבל שעכשיו זו לא תקופת בחירות, כי אז אוליי היו מבטיחים משהו.

תמונה שצולמה היום. שליחי הקופה בדרך אליך.

התמונה הזאת, צולמה, היום ליד העירייה, כאשר מחלק ההתראות של חברת הגביה הידועה מטעם עיריית ביתר, יצא לדרך לעוד תושבים שיעשירו את קופת העירייה עם עמלות גביה למינם.

בתמונה נראה גם המנהל שמתדרך את השליח.

היה שלג, צריך לבזבז כסף לתעמולה.

העירייה הדפיסה תמונות פוסטר קנבס.

כמה זה עלה?

מתי ישלמו לספקים?

בימים הקרובים יגיע מכתב מעניין בדבר.

יום ראשון, 22 בדצמבר 2013

לתשומת לב אלו שלא הגישו את הטפסים של הנחה בזמן אפשר לקבל עדיין הנחה באם תתקשרו ליהודה דייטש בטלפונים 0548418401 0505611573

למערכת נודע על תושבים שפנו אליו וקיבלו רשות להגיש גם לאחר הזמן.

התורה חסה על ממנום של ישראל.

לפני שאתם משלמים ארנונה מלא, פנו ליהודה דייטש.

הגיע במייל: התעללות הדיקטטור בבנות ישראל בסמינר תבונות. לתפארת עירנו היקרה ביתר.

לכבוד ביתר בתנופה, הבמה המרכזית לטובת תושבי ביתר
שלום רב

בהמשך למכתב ששלחתי לפני כשבוע על קומבינת סמינר תבונות שניסו ללא כל אישור מגורם רלוונטי להעביר את בנות הסמינר לירושלים. לאחר שקיבלו צו סגירה ממשרד החינוך עקב בעיות תברואתיות.

לא נשכח שראש העיר מחויב להשגים אז חשוב שהציבור ידע באיזה תנאים הסמינר מתנהל ואיפה הבנות מעבירות את רוב היום שלהם את השירותים לא צילמתי מפני כבודם של הבנות.

הוחלט לסגור את כיתת יא שמונה כ27 בנות בע"ה ללא כל אלטרנטיבה.

הדיקטטור אינו מתבייש שכך נראה סמינר בביתר? כמו פחונים עלובים בישוב בדואי, ורק לחשוב שהבנות היקרות אמורות להתמודד עם הקור העז בחורף הביתרי ועם החום הלוהט בקיץ.

הדיקטטור הזה אין לו לב??? גם בנות ספרדיות עדיין זכאים לתנאים מינימאלים!!!





















בעיית המקוואות בביתר והיום בעניין מקוואות הגברים

בס"ד 
לכבוד "ביתר בתנופה" 
מאת תושב גבעה ב' 
רבות דובר בעבר על בעיית חוסר המקוואות בעיקר בגבעה ב'.  גם כאן באתר נכתב לא פעם שלמרות שראש העיר הקודם לא נמנה על הציבור החסידי, דאג לבניית מקוואות הרבה יותר מראש העיר הנוכחי. כזכור מיד לאחר היבחרו בקדנציה הראשונה שלו בחר רובינשטיין להוסיף את המילים "עיר התורה והחסידות" במקום רק "עיר התורה". מעבר להכרזה שזו עיר חסידות, לא נעשה דבר בכל הקשור לבניית בתי תפילה ציבוריים (שטיבלאך") ובניית מקוואות. יש דוגמה אחת בולטת לאטימות וחוסר איכפתיות במקרה של המקווה ברחוב מוצפי. הגיע יהודי טוב, והציע הצעה פשוטה לראש העיר. היות והוא בנה מקווה בחצירו ברחוב מוצפי 8, והיות ויש לחץ אדיר במקווה של "דרכי תורה", והמקווה משמש מאות איש ביום, הוא מציע שהמים שהוא מבזבז במיקווה שלו בגלל כמות הרוחצים הרבה, יגבה ממנו ע"כ מחיר רגיל ולא מחיר של תעריף גבוה (המים מחושבים לפי צריכה לנפש. מעל כמות מסויימת מחוייבים בקנס). לכאורה הצעה מעולה. מקווה עירוני במחיר אפס לעירייה! ושירות לכל רחוב מוצפי, חב"ד, כנסת מרדכי וכנסת יחזקאל וכו'. מה שיוריד לחץ במקוואות ברחובות העליונים יותר. הלך האיש הנ"ל, ואף החתים עשרות אנשים על ההצעה שלו, והגיש הבקשה לידיו של ראש העיר. את ההמשך תושבי האיזור מכירים היטב דרך המקווה הנעול. הנ"ל גורש בבושת פנים כלעומת שבא, והמצוקה רק החריפה. כך הגיע רובינשטיין למערכת הבחירות האחרונה עם מיליון תירוצים ועם אפס פתרונות.עיר התורה והחסידות כבר אמרנו? 
המקווה הפרטי במוצפי