1. זכאי ההנחה בארנונה בביתר עילית משלמים יקר יותר מ-3 סיבות, א, בביתר עילית החישוב של גודל הדירה הוא לפי ברוטו [כולל קירות פנימיים וחיצונים] ולא נטו, כמו בב"ב וי-ם למשל. ב, בביתר עילית משלמים ארנונה מלאה על מחסנים. [בשונה מערים אחרות] ג, בביתר עילית ההנחה בארנונה למשפחה של עד 10 נפשות מוגבלת ל-100 מטר מגודל הדירה בשונה מערים אחרות. [לטענת ראש העיר כ-80% מתושבי העיר זכאים להנחה בארנונה לטענת גורמים בעירייה כ-65%].
כמו כן בביתר עילית בשביל לזכות להנחה על כל השנה צריך להגיש את בקשת ההנחה עד לסוף חודש 3, בשונה מערים אחרות בהם ניתן להגיש עד סוף חודש 12.
בביתר עילית מבקשים ממגישי הנחה טפסים ומסמכים שלא מבקשים בערים אחרות [דפי חשבון בנק אישורים מביטוח לאומי].
2. בביתר עילית משלמים 'אגרת שמירה' אגרה שכלל לא קיימת בערים אחרות כדוגמת בי-ם בב"ב בב"ש ובעוד ערים, במודיעין עילית למשל המחיר לאגרת שמירה עומד על כ- 60.70 ש"ח לחשבונית, ובביתר עילית 71.90 ש"ח לחשבונית.
כמו"כ בעלי עסקים בעיר טוענים שהם משלמים אגרה כפולה גם על ביתם הפרטי וגם על בית העסק.
3. בביתר עילית מחיר המים והביוב בתעריף הנמוך עומד על 7.88 ש"ח לקוב נכון לחודש 06/17, ובתאגידי המים ברוב מדינת ישראל המחיר לקוב 6.546 ש"ח כולל מע"מ לקוב.
[כבר יותר משנתיים וחצי שתושבי ביתר עילית משלמים על מים וביוב יקר יותר מרוב תושבי ארץ ישראל]
זאת ועוד שבתאגידי המים כמעט ולא ניתן לנתק מים מצרכנים ובביתר עילית נתקו מים.
וזאת למרות שהעירייה לפני למעלה משנה וחצי פרסמה שביתר עילית מצטרפת לתאגיד המים יובלים, דבר שמשום מה לא קרה. ראש העיר אף צוטט שהוא נלחם שלא יהיה בביתר עילית תאגיד מים בשביל שהמחיר בביתר יהיה זול יותר, אז לצערינו מלחמתו הועילה שתושבי ביתר משלמים יקר יותר מתאגידי המים עם תנאים גרועים יותר.
בענין אגרת הביוב היקרה, ראוי לצטט את פניות הציבור של המשרד להגנת הסביבה: "אדגיש כי האחריות לתחזוקת תשתית השפכים העירונית הינה של הרשות המקומית-עיריית ביתר עלית. לאור איכותו הירודה של קו הביוב המוביל את שפכי ביתר עלית, מתרחשות בו תקלות מעת לעת.
בעקבות ריבוי התקלות ואי שביעות רצוננו מאופן הטיפול של עיריית ביתר עלית בהן, הוזמן ראש עיריית ביתר עלית לשימוע
במשרדנו ואף מתנהלת בעניין חקירה פלילית"
4. מחירי המקוואות 'תרתי משמע' בביתר עילית יקרים יותר מבערים אחרות, [החוק במועצות הדתיות קובע [באגרות שירותים לשנת תשע"ז] 15 ש"ח לטבילה עם מקלחת ו-30 ש"ח לטבילה עם אמבטיה].
5. לעת עתה אין אולמות חתונה זולים בביתר עילית, למרות הבטחות חוזרות ונשנות על ארגון חסד וכו', זאת בשעה שבערים אחרות קיימים מספר אולמות חתונה זולים, [מודיעין עילית, בית שמש, ירושלים וב"ב].
לפני יותר מ-3 שנים [חורף תשע"ד] בראיון למוסף ממונות של עיתון משפחה, אמר ראש העיר רובינשטיין: "בנוסף בקרוב אמור ארגון חסדי נעמי להחל בבניית מספר אולמות שמחה מפוארים בעיר בסיוע העירייה, הנהלת הארגון כבר הפקידה ערבויות והיא אמורה להשלים את הבניה תוך שנתיים, אם לאו, כך לפי החוזה שנחתם עמה יחולטו הערבויות" סוף ציטוט.
6. למרות הבטחות חוזרות ונשנות לעת עתה אין מוקד רפואי שנותן מענה לכל חברי קופות החולים בביתר עילית במשך כל שעות הלילה.
7. לעת עתה אין ספריה לתושבי גבעה B בביתר עילית.
סתם שאלה: בשביל מה היו צריכים לפנות כבר לפני יותר משנה וחצי את ת"ת 'אדרת אליהו' מהבנין ברחוב דרכי איש מתחת למקווה של הרב קארו, אם לא עושים שם במקום שום פעילות תרבותית \ תורנית וכו'.
8. בב"ב ואפי' באלעד ובהרבה ערי ישראל בנו 'פינת חי' עבור ילדי העיר, ובביתר עילית למרות שהיא מכונה בצדק ובכבוד 'עיר הילדים' אין אפי' פינת חי.
9. בביתר עילית קיימת 'אגרת פועלים' שמייקרת את עלות הבניה למשפצי הדירות.
10. למרות שהעיר ביתר עילית מונה כ-55 אלף תושבים כ"י בלעה"ר. חלק גדול [ואולי רוב] מתושבי העיר מקבלים את הדואר הרשמי בביתני דואר כמו במושבים ובכפרים, ולא בתיבות הדואר שבכניסה לבנין בו הם מתגוררים.
רק לארגן את המיסמכים לארנונה לקחתי אופטלגין ימח שמם
השבמחק